I stället för månadsmötet i april den 27 april 2020

Medlemmarnas temabilder för april presenteras temavis med beteckning på bilderna. Temana är Motljus och Knoppar.

Efter bilderna presenteras fotografernas texter till respektive bild.

Bilder med tema Motljus:

 

Bilder med tema ”Knoppar”:

Fotografernas egna texter till bilderna:

BE 1_Bilden är tagen vid Teaterparken. Den starka kontrasten sol/skugga ger ett dramatiskt intryck. Ett uns Sepia är pålagt.

 

BE 2_Fotograferad vid Storhuskvarn. Några fakta från tidningen Trädgård:

 ”Magnolian är ett urtidsträd som levde tillsammans med dinousarierna. Man har funnit fossila lämningar av Magnolia acuminata som är 20 miljoner år gamla. Magnolia fanns innan det fanns bin, därför är magnolians blommor utvecklade för att bli pollinerade av skalbaggar. Blomknoppar bildas redan föregående sommar, blomknopparna är håriga för att skydda den svällande knoppen från nattfrost under hela våren”

Jag gillar ljuset och färgerna och känslan av att knoppen strävar mot det ljusa i övre högra hörnet.

 

BH 1_Man behöver inte gå ut för  att fotografera knoppar. De här är i borstat stål.

 

BH 2_Och pelargonian ska i blom. För detta gick jag ut, och sedan in i vårt växthus.

 

BK 1_Var i ladan en eftermiddag då solen sken så vackert mellan dom gamla brädorna. Det var min bild motljus.

 

BK 2_Det är en vacker tid vi går till mötes. Lönnarna har fina knoppar nu.

 

CG 1_Rabarberknoppen är inte vacker men intressant.Här har jag arbetat med motljus med sol.

 

CG 2_Rabarberknopp där jag skapat motljus genom folioskärm.

 

EM 1_Motljus över Bråviken från norra sidan vid Marmorbruket.

 

EM 2_Tulpanknoppar i motljus.

 

GJ 1_Det gäller att ta vara på ljuset även på kvällen.

 

GJ 2_Min egenodlade sparris är full av energi men behöver växa lite mer innan den hamnar på tallriken.

 

GÅ 1_Motljus men med solen stående ganska högt på himlen. Det blå i vattnet är aningen förstärkt. Den här bilden får mig att tänka på världens dyraste foto, Rhein II. Tänk om man kunde få lika mycket betalt för det här.

 

GÅ 2_Visserligen bara en knopp. Lite styling av ett enkelt motiv.

 

JH 1_Jag vill för dig spela på min fela men min stråke felar.

 

JH 2_Knoppar i vår Isabella.Bild tagen med en funktion i kameran.

 

KA 1_Det här är min ”huskatt” Fnatten. Novembersolens sista strålar leker med henne och jag skyndar att hämta min kamera. Jag tycker så mycket om bilden att den numera alltid ligger vid min dator. Hon är ju så otroligt söt. Eller hur?

 

KA 2_En dramatisk explosion av färger som ska utvecklas till tätt hopknutna, blekrosa blomblad! Men vad är det då? Vanliga pioner!

 

KE 1_Bilden med motljus togs i Mars i skogarna runt Danvik där jag bor. Jag hittade platsen under en liten eftermiddagstur, men hade inte kameran med mig. Jag återvände nästa dag med kamera och stativ vid ungefär samma tidpunkt. Beskar även denna bild i kvadratiskt format, återigen för att liksom förstärka lugnet i skogen.

 

KE 2_Bilden tog jag för ett par veckor sedan vid Linudden. Det blåste rätt mycket så jag fick kämpa rätt mycket innan jag fick till en bild med acceptabel skärpa. Bilden innehåller ju både utslagen blomma och knopp. Blomman dominerar, men jag tycker inte att det gör bilden sämre. Jag valde en kvadratisk beskärning då jag tycker det bidrar till lugnet och stillsamheten.

 

KG 1_Motljusbilden är tagen en tidig augustimorgon på väg ut till en av mina favoritplatser Labro ängar.

 

KG 2_Knoppar från vårvandring i Ryssbergen.

 

KK 1_Motljus i Söraskogen. Bilden tilltalar mig för att  den känns grön, mjuk och ljuset strilar ner mellan träden som ett litet vattenfall. Lite trolskt så där, man jan tänka sig en älva eller något som dansar mellan träden tillsammans med ljusstrålarna.

 

KK 2_Knoppar fotade ovanifrå. Här tycker jag om den vinkeln som jag fotade knopparna ifrån. Fotade från toppen på grenen rakt ner mot marken.  Jag får en känsla av att sugas in i bilden och följa med knopparnas rörelse mot marken och okända mål.

 

LH 1_Motljusbild på femöre, någon närmare föklaring vi inte behöver…

 

LH 2_Oppå denna KNOPP, har mången hand malt sin KOPP…med kaffe

 

MB 1_Tulpaner: Här trängs en mångfald av ”tulipanaknoppar” som i vaser hoppas stoppas.

 

MB 2_Man kan ana några knoppar som poppar upp bland grus och stenar. Våren är på gång.

 

SK 1_Motljus från mitt vardagsrumsfönster. Hur kan man hantera motljus rakt in från fönstret? Hur få teckning i båda? Jag löste det genom att ta tre exponeringar. Bearbetade bilden i Lightroom till en HDR bild för att jämna ut kontrasten. Sist ville jag göra bilden svartvit vilket jag gjorde i med hjälp av det eminenta programmet Silver Efex Pro 2.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.