Månadsaktivitet 14 april 2018

Vårligt mini-maraton

Lördagen den 14 april 2018 lyste vårsolen gott över Nyköping. Kanske var det därför som klubbens fotomaraton inte samlade fler än sju deltagare. Varav en var domare (undertecknad) och en domar­biträde (Eva), medan resterande (Gunnar med dotter Josefin, fyrbenta Fiona med matte Marie-Louise samt Svante) utgjorde den lilla skaran tävlande. Försedda med fyra teman (Sittplats, Vårtecken, Huvudsak och Börda) och uppmaningen att återkomma inom två timmar begav sig fyra maraton­fotografer på motivjakt.

Det var alltså inget storstilat ”event” men man behöver faktiskt inte vara många för att ha trevligt! Sedan de tävlande avlämnat sina alster pladdrade de glatt på, medan juryn arbetade. Det visade sig ta mer tid än avsett, för domaren hade glömt ta med sig rätt glasögon och är dessutom ovan vid ”lap­toppar”, som hon behandlar mer som grävmaskiner än känsliga IT-verktyg. Utan tålmodigt bistånd av biträdet hade det aldrig gått vägen.

Till sist blev det i alla fall ett domslut. Ett synnerligt salomoniskt sådant, eftersom alla vann var sin tema-klass (och sedvanlig chokladkaka, dock av en lite mer avancerad sort än Marabou mjölk­choklad), medan Gunnar belönades för bästa kollektion med en fin fotobok. På vägen hem konstaterade domare och bisittare förnöjda att det trots det lilla formatet blivit en riktigt trevlig eftermiddag! Förhopp­ningsvis tyckte övriga deltagare detsamma. Tilläggas bör att den fyrbenta deltagaren skötte sig helt klanderfritt!

Kerstin Abukhanfusa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.