Månadsmöte oktober 2015

Månadsmöte 26 oktober 2015

Fullt hus!
Gäster drar folk. Vid vårt oktobermöte blev det fullt hus. 20-talet personer som fick kämpa om sittplatser. Några blev utan, eftersom vi ännu måste ha projektor och datorbord mitt i rummet. Så någon valde att sitta på golvet, en annan att stå. Det dämpade inte trivseln, men till nästa möte har Joakim lovat få upp projek­torn i taket. Då kan vi utöka publiken med ytterligare några huvuden.

Vi hade alltså besök – av ett Leijon med förnamnet Hugo. En ung man med rufsig hårman, skägg och breda axlar (lite lejonlik alltså – sådana skämt har han säkert hört till leda, men jag hoppas han förlåter mig!), som gärna delar med sig av sitt fotokunnande. Den här kvällen fick vi först en rad exempel på vad man kan åstadkomma med blixt och ledlampa, sen dito på hur man gör sina bilder intressantare med hjälp av förgrunder och udda vinklar. Hugo verkar ha viss förkärlek för cirklar tycktes det mig. Men det kanske var en slump av kvällens bildval? Hursomhelst fick vi många tips.

Vi fick också inspektera gästens utrustning. Den påminde mig om en snickares verktygslåda med bara de viktigaste prylarna, noga utvalda och väl använda. Inga skrytgrejor, bara sånt som ”ligger bra i handen” och gör jobbet. Det stämde väl med Hugos personlighet tycktes det mig, liksom hans val att förbli frilansare, även om hans likt vår förra gäst Sandra har koppling till Sörmlands Nyheter.

Innan Hugo lämnade oss för att ta hand om familjen, bjöd han oss att senare hälsa på i hans hem. Där har han stora planer förstod vi. Han sade sig också gärna besöka oss igen och det får han hjärtans gärna. Jag är säker på att fler än jag fattade tycke för vår oktobergäst.

Månadens bildtema ”Regn” hade samlat många fina bilder, som vi i vanlig ordning avnjöt och kommenterade. Ännu har jag inte hört någon sakna den gamla tävlingsformen. Den här kvällen var vi istället jury åt Tidaholms fotoklubb, som skickat oss tio påsiktsbilder för bedömning. Det var roligt men rätt knepigt, eftersom vi ombetts rangordna dem alla. Vilket vi gjorde med kaffe­koppen i ena handen, bullen i den andra och pennan i den tredje – hoppsan! Nåväl, Joakim fick en bunt ifyllda formulär, som säkerligen kostade honom en hel del möda att förvandla till juryns samfällda utslag. Dessutom var det brått att få bilderna i retur. Hoppas Tidaholmarna blev nöjda.

Innan vi skildes åt fick vi lite information av Joakim om praktiska ting och vad som hända skall under resten av hösten. Några av oss drar förstås till Fotomässan i Stockholm 6-8 november och lördagen den 14 har vi månadens aktivitet. Vad det blir har vi dock ännu inte bestämt. Där­emot att det blir en hel dags undervisning i Lightroom lördagen den 21, innan det är dags för årets sista månadsmöte den 30. Året avslutas med Luciafest måndagen den 14 december.

Javisst ja! Vår ärade gäst drog nästa bildtema, som blev STILLHET.
Kerstin Abukhanfusa

Bilder tema ”Regn”

Bilder från utflykten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.