Månadsmöte augusti 2015

Nu är vi igång igen!

Med nya friska tag. Som t.ex. en ”kvällens gäst”. De skall bli fler framöver. Först på plan var Sandra Nordin, pressfotograf på Sörmlands Nyheter. Hon berättade livfullt om sin väg till jobbet som heltidsanställd fotograf och skvallrade lite om hur det går till på en tidningsredaktion (bara snälla ord, inga elaka, vilket ju verkar misstänkt …), medan hon lät sin bildkavalkad glida förbi på bildväggen. Sandra underströk att det nuförtiden är ett privilegium att ha fast anställning som fotograf. Men också privilegier kostar. I stort sett alla bilder hon tar är SN:s egendom. Det passar kanske inte alla.

När Sandra kommit till sista bilden fick hon många frågor, som alla fick raka och utförliga svar. Faktiskt påminde hon mig om vår ärade ordförande. Lika gladlynt, förälskad i foto (själv hade hon en mer drastisk beskrivning på sitt fotoberoende) och full av pedagogisk entusiasm. Jag tror alla de 17 närvarande var högst tillfreds med besöket och gärna ser fler gäster. Vilket som sagt ingår i planeringen.

Efter kaffet informerade Joakim om hur styrelsen tänkt sig hösten. Bland annat återkommer teknikkvarten och det blir på förhand fastlagda tider för aktiviteterna mitt i månaden. Den 19 september är det dags för utflykt till Norrköping. Utskick med närmare information om höst­programmet kommer snart.

Till sist tog vi en titt på sommarens bilder på temat Vänner. De kunde ha varit fler, men det gjorde inte så mycket, för Sandra dröjde kvar och då ville flera passa på att fråga ut henne lite till. Hon fick också stoppa näven i vår Temaburk och plockade då upp FRUKTER.

Det blev som vanligt rätt sent innan de sista drog hemåt i den ljumma sommarkvällen – den allra sista detta år. Morgonen därpå var det september och höst – en riktigt fin fotohöst hoppas vi!

Kerstin Abukhanfusa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.