Lyckad utflykt till Nynäs slott 13 sep

 

Porträttfoto vid Nynäs Slott
Porträttfoto vid Nynäs Slott

Lördagen den 13 september begav sig Fotoklubben till Nynäs. Vi var totalt 9 personer som invaderade slottet med omgivningar: Joakim Berndes, Pontus Carlweitz, Gun Johansson, Nils Brodén, Inga Johansson och Kerstin Abukhanfusa samt Eva Malm och hennes fagra barnbarn Lisa och Julia som tagit på sig att leka fotomodeller

För det var porträttfoto vi skulle öva, hade ordförande Joakim bestämt. I naturligt ljus och blixtljus. Så snälle Pontus öppnade slottet för oss och hela den underbara parken att nyttja som bakgrund. Tillsammans ordnade de två herrarna med studioblixtar, paraplyer och andra parafernalia (fint ord), drog ut strömkablar och byggde en utestudio under slottstak. Och Pontus kokade kaffe och Joakim hade med sig bröd och tillbehör, så Fi hade känt sig helt obehövliga. Även om Inga förstås kom dragandes med en jättegod äppelkaka. Hon är ju sån och det har vi inget emot.

På vägen ut till Nynäs fick vi några regnstänk på bilrutorna och molnen hängde kvar till framåt 17-tiden. Det var ju lite synd, för ljuset blev dött och kontrastlöst. Men Joakim viftade glatt med reflexskärmen och Lisa och Julia ställde tålmodigt upp. De blev förresten allt eftersom kvällen gick riktiga proffsmodeller.  Och när solen till sist tittade fram var den magiskt guldgul och trädgårdens alla dofter berusande. Sju lyckliga fotonördar irrade runt och knäppte vackra flickor, dito blommor och en del annat och tyckte livet var stenkul. Några turister som kom i vår väg blev också infångade och fick ställa upp som modeller.

Innan vi till sist slog oss ner vid kaffebordet, spökade vi en stund inne i slottet, där kvällsljuset glödde i väggpanelerna och förtrollade interiören. Vid kaffet blev det som sig bör en del tekniksnack. Till sist måste vi dock säga god natt och tacka varandra och främst Joakim och Pontus för ett riktigt fint minne att ta fram när vintermörkret tynger sinnena. Och skulle någon glömma när och var vi upplevde denna ljuvliga sensommarkväll, så har vi massvis av bilder att stödja minnet med. Inte minst av våra duktiga modeller Lisa och Julia!

Kerstin Abu

Lisa & Julia-2923

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.