Jitkas inspirationsgrupp

I den mörka, kulna onsdagskvällen den 10:e januari träffades 11 medlemmar från fotoklubben för del 2 av Jitkas workshop under temat ”Inspiration”.

Jitka visade bilder av och berättade på ett intressant sätt om 18 fotografer från olika tidsepoker, med olika bildspråk. (Utvald bild är fotograferad av Ansel Adams).

Efter kaffepausen fick vi prova på att göra bildanalys på ett par fotografier. Bildanalysen består av två delar, dels en s k denotativ nivå och dels en konnotativ nivå.

Den denotativa delen är den objektiva delen. D v s form, ljus, teknik, geometri o s v.

Den konnotativa delen är mer åt det subjektiva hållet. D v s  betraktarens känsla för/ tolkning och upplevelse av bilden.

Vi fick även ta del av Lise-Lottes intressanta recensioner av 6 böcker som handlar om konst/fotografi.

Nästa möte: 18/4 2018 kl. 18.30 i Studiefrämjandets lokaler. Till det mötet uppmanade Jitka medlemmarna att ta med en egen bild som har ”Punctum”!

En kommentar Lägg till din