Utställning: Röra vid Ljus

Välkommen till Vernissage!

Söndag 2/12 kl 14.00 öppnar Mikael Ackelman sin utställning Röra vid ljus/Touch the Light på Best Western Blommenhof Hotell, Nyköping.

“Jag har fotograferat så länge att jag knappast kan minnas hur det är att inte ständigt se och tänka i bilder, fotografier. Mitt öga söker ständigt färger, former, vinklar och ljus. Ibland fotograferar jag bara ljus, dess färg och rörelse, andra gånger hur ljuset skuplterar, nyskapar. Ljusets har styrka, färg, form och kvalitet. I de allra bästa stunderna känns det som om jag är ett med ljuset, som att jag i dessa stunder kan läsa och förstå ljuset bättre än annars. En känsla jag kan röra vid ljuset.

I min fotografi finns inget utrymme för slumpskott. Varje fotografi är resultatet av en visualisering av ett motiv på förhand. Varje bild resultatet av en process. Varje avtryck i medveten närvaro.

Utställningens bilder är främst hämtade från det svenska landskapet.”

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *